top of page
Over Floor

Creatief én gevoelig ben ik altijd geweest. Maar nooit had ik bedacht en durven dromen dat ik later, met deze eigenschappen, mijn brood zou gaan verdienen.

Een heel levenspad, met vallen en opstaan, ging daaraan vooraf. Zoals dat gaat.

Tot mijn 33e had ik mijn leven onder controle door hard te werken in de marketing, communicatie en reclame. Én door het vooral goed te willen doen en te willen zijn voor de ander. Ik was zorgzaam, sociaal, ijverig en zelfstandig en genoot van de waardering die ik van andere kreeg. 

Floor in Atelier Floor

Mezelf zo buiten spel zetten en alleen aan verwachtingen van anderen willen voldoen hield ik uiteindelijk niet meer vol. Een flinke burn-out was het gevolg. Dat was voor mij het moment waarop ik wakker werd geschud. En langzaam ging inzien dat achter die schijnbaar succesvolle facade nog een heel ander meisje schuilging. Ik kwam in contact met mijn spirituele kant, volgde een therapie-opleiding en er gingen diverse poortjes in mij open. Ik zag in dat mijn gevoeligheid ook mijn kracht was. En zo startte ik in 2009, na een carrière in de commerciële wereld, mijn eigen praktijk waarin ik kinderen, volwassenen en dieren coachte.

De jaren die volgden waren een reis van zelfontwikkeling, verdere zoektochten en ontdekkingen van talenten die in mij huisden. De autodidact in mij voelde heel sterk dat alle kennis die ik nodig had al diep in mij geworteld zat. Ik moest er zelf mee in contact komen, de waarde ervan zien en het naar buiten brengen.

Maar dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan. Ik bleef op zoek naar een bestaand en passend kapstokje waar ik aan kon haken om duidelijk te maken wie ik was en wat ik deed. Om ergens bij te horen. Ik begreep niet hoe het kon dat ik daar telkens weer in vastliep en alles me zoveel energie kostte.

Diverse coachingstrajecten lieten mij inzien dat ik eigenlijk nog steeds wegliep van mezelf. Dat ik bang was voor afwijzing. Maar mezelf juist afwees. Dat mijn hoofd de controle hield. Ik de dingen nog steeds voor de buitenwereld deed en vooral gericht was op de ander. En me daarmee verstoptte in de mist om maar niet zichtbaar te hoeven zijn.
Toen ik daar echt naar durfde te kijken kwam ik er achter dat ik niet in een bestaand hokje pas. Maar dat ik mijn eigen hokje mocht creëren. Langzaam ging mijn vuurtje van binnen branden. Mijn vertrouwen groeide, net als het verlangen in mij om het echt helemaal op mijn eigen, creatieve manier te mogen gaan doen.

Floor in Atelier Floor

En zo liep ik mijn pad naar huis. Trok de mist op en bekende ik kleur. En werd Atelier Floor eind 2020 geboren. De plek waar alles ontstaat en vorm krijgt vanuit mijn creatieve, gevoelige hart. Waar ik niet hard hoef te werken. Maar de natuur gewoon zijn werk doet. Waar ik ben thuisgekomen en me niet meer hoef te verstoppen. Waar ik kan stralen. En ik op mijn eigen wijze mijn licht mag laten schijnen op datgene en diegene die op mijn pad komen.

handtekening Floor
Over Floor: Over
bottom of page