top of page
oie_transparent (9)_edited_edited.png
oie_transparent (8)_edited.png
oie_transparent (7)_edited.png
oie_transparent (11).png

Als we het over haar oma hebben is ze direct geraakt. Oma heeft een speciale plek in haar hart, door de verbinding die ze in het leven hadden en die ze nog steeds zo met haar voelt. Ze mocht haar oma ook begeleiden bij de overgang van het leven naar de dood. Een intens, maar bovenal een liefdevol proces, dat hun band nog hechter maakte. 

 

Bijna een jaar na haar overlijden vroeg mijn opdrachtgeefster of ik van haar oma’s mantelpakje en sjaal iets zou kunnen maken wat ze dicht bij zich kan dragen. In de afstemming ontstonden twee producten. Van het jasje en de sjaal maakte ik allereerst een telefoontasje. Heel praktisch voor tijdens de wandelingen die ze graag dagelijks maakt. Zo wandelt oma voortaan mooi met haar mee.

Daarnaast maakte ik van de rok een bolster; een lang rond kussen voor op de bank. Een mooi accessoire enerzijds én een fijn item om vast te houden of in rug of knieholte te leggen. Zo blijft oma haar letterlijk en figuurlijk tot steun.

 

“ Fijn dat mijn oma’s kleding een nieuwe bestemming heeft gekregen en haar aanwezigheid zo voelbaar en levendig blijft. “

bottom of page