top of page
oie_transparent (4).png
oie_transparent (6).png
oie_transparent (3).png

In april 2023 overleed de moeder van mijn opdrachtgeefster R. Haar drijvende en liefdevolle kracht binnen de familie wordt sindsdien enorm gemist door haar twee dochters en drie kleindochters. Omdat moeder, in de laatste fase van haar leven behoorlijk wat gewicht was verloren, had ze voor die periode speciaal een passende garderobe aangeschaft. Haar dierbare nabestaanden kunnen (groot)moeder nog heel helder voor de geest halen in deze shirts, truien en favoriete spijkerbroek. Allen in haar favoriete blauwtinten. R. sprak de wens uit om van deze kleding, als herinnering aan haar moeder, iets moois door mij te laten maken, voor de achtergebleven vijf dames in de familie. De aandenkens zou ze graag met kerst onder de boom willen geven.

 

Bij het horen van dit verhaal aan de telefoon eind november 2023, kreeg ik al gelijk een idee voor dit aandenken. Tijdens onze ontmoeting vervolgens in mijn atelier, waar ze de kleding meebracht, bespraken we dit idee. Ik stelde voor om de verschillende stoffen te verwerken tot een mooi toilettasje. R. was gelijk enthousiast. We zagen samen ook meteen welke kledingstukken er geschikt voor waren en mooi bij elkaar pasten. 

 

Ik maakte voor R. eerst een ontwerp/ prototype om te zien of mijn idee ook in praktijk haalbaar was en goed uitpakte. Bij het zien van dit eerste exemplaar was R. hevig geëmotioneerd. Het was nog mooier geworden dan ze had verwacht en trof haar recht in haar hart.

 

De dag voor kerst was mijn opdracht voltooid en kwam R. alle vijf exemplaren bij mij ophalen. Ze was enorm blij, dankbaar en geraakt. Toen ik haar bij vertrek vroeg wat haar zo raakte zei ze “ik heb het idee dat ik moeder weer mee naar huis neem. Dit gaat morgen een heel mooi en emotioneel moment opleveren bij de boom”.
Op eerste kerstdag ontving ik ‘s avonds van haar nog een fijn appberichtje: “Tasjes schot in de roos!!!!

bottom of page