top of page
Portfolio

Hieronder staan een aantal opdrachten uitgelicht, die ik in mijn atelier heb gemaakt. De meeste opdrachten hadden een bepaalde stof of voorwerp als uitgangspunt. Vaak van een dierbare overledenen. Met de vraag aan mij om er iets moois mee te maken. Als aandenken of wat hen kracht geeft om verder te kunnen helen.

Benieuwd naar de meditatiekussens die ik heb gemaakt? Kijk dan hier voor een aantal voorbeelden.

De opdracht luidde: Maak van een dierbare jas (van de zachte voering wel te verstaan) een draagbare drumhoes. Een drumhoes die ook als soort van zacht nestje open neergelegd kan worden in de kamer, waardoor de drum zichtbaar is.  Een mooie, uitdagende opdracht waar ik mijn verschillende talenten in kwijt kon. 

Een stoel, afkomstig van haar overleden ouders, stond al enkele jaren bij mijn opdrachtgeefster in huis. Een dierbaar stuk waar iedereen in huis graag in zat, maar die wel een opfrisbeurt kon gebruiken. Dit erfstuk verdiende het om in een nieuwe vorm nog krachtiger het verbindingsstuk te mogen zijn tussen wat ooit was en hoe het nu is. 

Een trui van haar overleden opa. Zijn geur zit er nog aan en ontroert haar. Het voert haar terug naar de fijne herinneringen die ze aan hem heeft. Mijn opdrachtgeefster vroeg me er iets moois mee te maken. Iets waardoor haar opa nog dagelijks bij en met haar kon zijn. Een item dat haar kracht kan geven en haar helpen verder te helen.

Een jaar na het overlijden van haar vader kreeg ik van mijn opdrachtgeefster zijn pyjama. Met de vraag er voor haar moeder, haar dochter en haarzelf iets moois mee te maken. Zo ontstonden voor ieder van hen passende items die fijne herinneringen oproepen, maar hem ook een nieuwe plek geven aan hun zijde.

Round Photo_Feb272023_154431.png
Round Photo_Feb272023_154457.png
Round Photo_Feb272023_155908.png
Round Photo_Feb272023_154626.png

Deze trui werd altijd met trots gedragen door een fanatieke schaakkampioen. Nu hij er niet meer is, vroeg zijn dochter mij er iets moois van maken te maken, als aandenken aan haar lieve, krachtige vader. Ze wenste een kussentje voor op een krukje dat ze heeft staan in een gedenkwaardige hoek in de woonkamer. 

Als klein meisje was J. twee handen op één buik met haar stiefoma. Dol waren ze op elkaar. Helaas kwam oma te overlijden. Dit breiwerkje bleef onafgemaakt. Niet wetende wat oma er destijds voor J. van had willen maken mocht ik er, 10 jaar na oma's overlijden, een passend cadeau van maken voor de nu 21 jarige jonge vrouw.

Deze stof kocht mijn opdrachtgeefster ooit met haar moeder. Om stoelkussens van te maken. Helaas mocht het er nooit van komen....Precies 10 jaar na het overlijden van haar moeder vroeg ze mij van deze prachtige stof een meditatiekussen te maken. Een bijzonder cadeau aan zichzelf. 

bottom of page